The Paperboy en Hollywood hotties

Paperboy hotties

De afgelopen jaren heb ik een enorme collectie speelfilms opgebouwd. Het zijn er inmiddels enkele honderden. De verzameling startte vier jaar geleden met de aankoop van dramafilms en romantische komedies. Indertijd konden alle films met een happy end, bij voorkeur slightly naughty, mij bekoren. Een filmliefhebber mocht ik mezelf toen niet noemen. Nee, het bekijken van deze suikerzoete romantiek vormde voor mij de basis van een zelf ontwikkelde post-scheidingstherapie. Het zien van al dat drama gaf mij de gelegenheid om, in alle afzondering, op een door mij gekozen moment, de tranen de vrije loop te laten. Uiteraard kon bij afwezigheid van een liefde in mijn leven, alle mannelijke inbreng in deze films me bekoren. Keer op keer vereenzelvigde ik me probleemloos met de vrouwelijke hoofdrol. Wat volgde was een schaamteloos aangename beleving waarbij het postcoïtum van een one night stand me bespaard bleef.

Vier jaar verder heeft zich nog immer geen liefde aangemeld. Het hartezeer is wel weg. Mede dankzij de grote hoeveelheid hollywoodromantiek van de afgelopen jaren is mijn hart weer pijnvrij. Daar waar ooit één man mijn hart heeft gebroken, heeft een reeks aan mannen het weer geheeld. James McAvoy, Antonio Banderas, Jake Gyllenhaal, Ryan Gosling, Javier Bardem, Michael Pitt, Daniel Day-Lewis, Heath Ledger, Joaquin Phoenix, Matthew McConaughey, Gerard Butler, Jude Law en Zac Effron; dank daarvoor! Welgeneemde excuses aan alle ongenoemde maar wel degelijk geadoreerde Hollywood hotties. De lijst zou eenvoudigweg te lang worden.

In de loop van de tijd ben ik me enigszins bezwaard gaan voelen over de schaamteloos sletterige filmblik waarmee ik de afgelopen jaren naar voornoemde acteurs heb gekeken. Daarom was ik eind 2011 bijzonder blij met de aankondiging van de film ‘The Paperboy’, een film van Lee Daniels. In deze film zouden Matthew McConaughey en Zac Effron een rol gaan vertolken die redelijk atypisch is voor hun oeuvre. En aangezien Daniels onder andere bekend is van de confronterende en aangrijpende film ‘Precious‘, beloofde dat veel goeds. Deze film bood me de kans om het goed te maken met twee van deze hotties. Deze film zou me de mogelijkheid bieden om ze te waarderen om hun serieuzere acteerkwaliteiten. Snel likete ik de Facebookpagina om geen nieuwtje over deze film te missen. Enfin, de ene na de andere post met straffe teksten over de film volgde. Net zoals menig minder, maar nog steeds aantrekkelijke foto van de twee hotties. Ik heb me ingehouden en uit respect de foto’s niet geliket.

Op 8 november ging ‘The Paperboy‘ in Nederland in premiere. Afgelopen zondag heb ik hem gezien. Het was zeker een indringende belevenis. ‘The Paperboy’ is een rauwe, schaamteloze psychologische thriller, waarbij allerlei gevoelige kwesties de revue passeren. Het ontbrak het verhaal aan samenhang. De personages werden weinig uitgediept, terwijl ik daar juist zo van houd. Wel spelen Matthew McConaughey en John Cusack de sterren van de hemel. En het moment dat het naakte achterste van Matthew McConaughey in beeld komt, is alles behalve hot. Zac Effron krijgt weinig ruimte om zijn serieuzere acteervermogens te tonen en blijft ook nu weer de hottie van de film. Het feit dat hij een groot deel van de tijd met ontbloot bovenlijf loopt draagt daar zeker aan bij.

Tijdens de film hebben vier stelletjes de zaal verlaten. Gek genoeg niet eens tijdens een van de gruwelijk expliciete scènes. Hoogst waarschijnlijk viel het Hollywood hottie gehalte ze tegen. Ik heb het daarentegen goed gemaakt met twee van mijn Hollywood hotties. Ik heb me voorgenomen ze vanaf nu niet meer als hottie benaderen maar als acteur. Ik hou je op de hoogte van mijn vorderingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s