Gejaagd door de wind

Cover Volkskrant Magazine

Geregeld word ik verrast door wat ik graag noem ‘cadeautjes van de kosmos’. En vanmiddag ontving ik zo’n cadeautje bij het opruimen van het oud papier.

Voordat ik oude kranten in de papierbak gooi, kijk ik altijd even of er nog iets tussen zit dat ik over het hoofd heb gezien. En zo viel vandaag, tijdens het bladeren door die enorme stapel met kranten en tijdschriften, mijn oog op de cover van een Volkskrant Magazine van enkele weken geleden. Anna Drijver in de armen van Nasrdin Dchar. Bij het zien van de Nederlandse Scarlett o’Hara en Rhett Butler kreeg ik het spontaan heel warm. Ik realiseerde me dat ik deze voorstelling moest en zou gaan bijwonen en dat ik de emotie, die van deze cover afspringt, wilde ervaren. Uit een snelle zoekactie bleek dat de voorstelling vanavond in theater Carré speelde. En er was ook nog een een plaats vrij op de eerste rij.

Gone with the wind - cast

En zo stapte ik onverwachts vanavond om kwart voor 8 Koninklijk Theater Carré binnen. De hartelijke begroeting door de circus meester bij de entree was het begin van een geweldige avond. Tot mijn grote verrassing swingde de cast je bij binnenkomst vanuit de circus ring tegemoet. En toen iedereen had plaatsgenomen ging de swingende zang en dans over in de inleidende woorden van Mammy:

het gaat over de liefde en over de omgang met verlies van geliefde dingen in onzekere tijden, zoals we die nu evenzogoed kennen“.

Ik was meteen verkocht…

De voorstelling was geweldig. De video hierboven geeft een aardig beeld van het schouwspel. Niet alleen het acteerwerk was fantastisch maar de acteurs musiceerden, dansten en zongen er samen ook nog eens bijzonder muzikaal op los, op de swingende muziek van Helge Slikker. En dat alles in de schitterende kostuums van Jan Taminiau, die terecht een prominent deel uitmaken van het decor.

IMG_8566

Terwijl ik dit schrijf ben ik nog steeds aan het nagenieten. Ik heb zojuist besloten dat ik morgenochtend ga checken of ‘gejaagd door de wind’ nog ergens in de buurt speelt. Ik weet zeker dat mijn dochter Phine de gehele voorstelling op het puntje van haar stoel zal zitten.

P.S. Nila, deze is voor jou

3 Reacties op “Gejaagd door de wind

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s