Nooit te oud…

Redman&Method Man - Paard

Ondanks het feit dat ik op mijn 46e inmiddels behoor tot de groep ‘mevrouwen’, en als moeder van drie me ook desgewenst behoor te gedragen, kan ik me af en toe niet beheersen. Diep in mij zitten meerdere rauwe, licht ongemanierde types verscholen, die ik af en toe de vrije hand moet geven. En oh boy, wat geniet ik van de momenten dat ik dat toesta. Zo ook een aantal weken geleden bij Redman en Method Man in het Paard van Troje.

Een aantal van jullie zal zich afvragen over wie ik het nu in Gods naam heb. En terwijl ik dit schrijf vraag ik me af of ik, in relatie tot deze twee heren, de naam van God überhaubt wel mag gebruiken. Maar bij de hip hop liefhebbers onder ons – en dat zijn er vast héél veel – verschijnt een brede glimlach op het gezicht. Wu-Tang Clan (Triumph, C.R.E.A.M., Gravel Pit), Def Squad (Rapper’s Delight, Full cooperation) en niet te vergeten de collaborations met D’Angelo (Left and rigth, Break Ups 2 Make Up).

Ik moet eerlijk bekennen dat deze ‘partners in rhyme’ al sinds jaar en dag mijn hart sneller doen kloppen. Nee, niet het uiterlijk van de heren, of de edgy rhymes maar hun goddelijk diepe, rauwe stemgeluid gecombineerd met een epic flow raken me keer op keer. En omdat niemand van mijn gelijkgestemde hip hop vrienden beschikbaar was, besloot ik om alleen gegaan. En eigenlijk was dat een bijzonder goed besluit: it was time to unleash the beast! De heren waren in top shape (zie onderstaande video). En het publiek was amped en ready to go.

Methodman&Redman

Click image to play sample video

Ik heb een geweldige avond gehad. En na het optreden raakte ik bij het bekijken van de merchandise in gesprek met een van de heren van de posse, die ik zojuist nog met een reusachtige joint in zijn mond op het podium had zien staan. Ik vertelde hem schaamteloos dat ik iets zocht voor mijn kinderen. En toen hij in antwoord daarop met een XL Wu-Tang shirt aankwam, kon ik het niet laten om hem een foto van mijn kinderen te laten zien. “They are young! My eldest is 20.” was zijn reactie. En zo ontstond er een kort gesprek waar deze veertiger ‘from the hood’ vol trots vertelde over zijn 20 jarige zoon, die stamcel onderzoek doet aan NYC university. Een schitterend voorbeeld van ‘ruwe bolster blanke pit’. De twee andere heren achter de tafel deden overigens – hoogst waarschijnlijk uit plaatsvervangende schaamte – hun uiterste best om ons te negeren.

Redman&MethodMan&?

Even later, in de rij bij de garderobe, vroeg een jongen van begin 20 of ik de man persoonlijk kende. Toen ik daarop ontkennend antwoordde, vroeg hij nieuwsgierig waar ons gesprek dan over was gegaan. Toen ik antwoordde “Over onze kinderen”, reageerde hij verbijsterd.

Grappig dat de avond waarop ik besluit om de rauwe, licht ongemanierde types de vrije hand te geven, toch nog eindigt als de trotse moeder van drie.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s