Zangers met een kopstem

lipstick kiss

 

Afgelopen week viel mijn oog op de Valentijnsactie van PostNL: wat een formidabel idee om dit jaar een echte kus te accepteren als porto voor alle Valentijnspost. En ondanks het feit dat Valentijnsdag al vroeg in mijn leven door mijn vader is bevuild met de connotatie ‘dag der commercie’, was ik ook dit jaar weer in spanning of er post van Cupido op mijn deurmat zou vallen. Spijtig genoeg bleef mijn deurmat ook deze Valentijnsdag pijnlijk leeg. Ik had het kunnen zien aankomen. Al geruime tijd is er geen enkele aanwijzing te vinden van een potentieel bewonderaar. Maar een mens mag altijd blijven hopen…

Gelukkig heb ik, in de ruim 6 jaar dat ik single ben, mogen ervaren dat mijn gevoel voor eigenwaarde niet afhankelijk is van het hebben van een partner. Ik voel me goed, ben gelukkig en voel me eigenlijk aardig content met mijn relatiestatus. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat ik in de afgelopen jaren vrij ben geweest van gevoelens van eenzaamheid of verlangen. Nee, ik weet hoe het voelt om te hunkeren naar een nieuwe liefde of gewoon een lekker ding. Ik heb heel wat eenzame avonden zitten janken, verlangend naar de prins op het witte paard. De weg naar mijn huidige staat van geestelijk welzijn was eenzaam.

Nu ik dit schrijf realiseer ik me dat ik eigenlijk nooit echt eenzaam ben geweest. Tijdens mijn zoektocht naar geluk verkeerde ik altijd in goed mannelijk gezelschap. Ik was zelfs vergezeld van een hele schare aan mannen: zangers met een kopstem. Er zijn wetenschappelijke aanwijzingen dat muziek helpt om te genezen. Het luisteren naar muziek zou pijn en angst verlichten. Ik spreek uit eigen ervaring als ik zeg dat deze selecte groep aan mannelijke zangers in de afgelopen 6 jaar mijn hartenzeer fors heeft verlicht. Terwijl ze mij hartstochtelijk toezongen, raakten deze heren met het hoge register van hun kopstem mijn gevoelige snaar op het juiste trillingsniveau. En door deze trillingen is er langzaam weer beweging gebracht in mijn verkrampte hart. Zangers met een kopstem staan aan de basis van mijn huidige geluk.

Graag deel ik voor alle dames met hartenzeer mijn playlist van deze dierbare mannen. Moge ze ook bij jullie ook de gevoelige snaar raken.

 

En tot slot een boodschap voor single mannen voorzien van kopstem: ook al ben ik content met mijn huidige relatiestatus mocht je overwegen om een serenade te zingen onder mijn slaapkamerraam, dan is succes verzekerd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s